Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 grote tortilla's
- 2 eieren
- 75 gr spinazie
- 1 tomaat
- 4 champignons
- 50 ml melk
- 1 plakje cheddar
- een handje geraspte kaas
- peper en zout
- olie of boter om in te bakken
- ketchup
Ontbijt quesadilla met ei
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit olie of boter in een pan en roerbak de champignons met de spinazie tot de spinazie geslonken is en de champignon goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar in een kommetje.
Stap 2
Breek de eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout. Verhit opnieuw een beetje olie of boter in een pan en maak het roerei door te blijven roeren. Verwijder het ei uit de pan en bewaar in dezelfde kom als de gebakken champignons en spinazie.
Stap 3
Verhit nogmaals een beetje olie in een pan en leg een tortilla in de pan. Verdeel het roerei met spinazie en champignons en de plakjes tomaat over de tortilla. Maak af met geraspte kaas en verdeel het plakje cheddar er overheen. Leg de quesadilla dicht met de andere tortilla. Bak ongeveer 3 minuten aan elke kant op laag vuur, maar controleer tussendoor goed of de tortilla niet te snel bakt. Het omdraaien kun je doen door een bord op de bovenkant te leggen en de pan om te draaien. Schuif dan de tortilla terug de pan in.
Stap 4
Serveer eventueel met een beetje ketchup of chilisaus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier