Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 250 gr voorgekookte noedels
- 1 witte ui
- 3 cm gember
- 2 tenen knoflook
- 0.5 courgette
- 200 gr pompoen blokjes
- 200 gr peultjes
- 300 gr tofu
- 1.5 el ketjap
- peper en zout
- olie om in te bakken
Woksaus:
- 1 tot 2 tl sriracha (of andere pittige saus)
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 tl honing
- 2 el azijn, citroensap of limoensap
- Zie extra tip hierboven in het recept.
One pot noedels met tofu, pompoen en peultjes
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Laat de tofu goed uitlekken, snijd in blokjes en marineer met de ketjap. Laat ongeveer 10 minuten marineren of langer indien je de tijd ervoor hebt. Bak de tofu vervolgens in een beetje olie en bewaar op een bord.Snipper het uitje, hak de gember en knoflook fijn.
Stap 2
Snijd de pompoen in blokjes en de halveer de courgette om deze vervolgens in plakken te snijden. Snijd ook de uiteinden van de peulen weg.
Stap 3
Verhit olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg na 2 minuten ook gember en knoflook toe. Voeg na 2 minuten de pompoen blokjes toe. Bak deze ongeveer 10 minuten of tot deze zacht is. Voeg vervolgens de peulen en courgette toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee.
Stap 4
Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de woksaus.
Stap 5
Verwarm nu ook de noedels in de pan en voeg vervolgens de woksaus toe. Roer goed door tot de noedels warm zijn en voeg dan de tofublokjes toe.
Stap 6
Serveer de noedels!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier