Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr noedels
- 1 el hete chilisaus
- 350 gr groene asperges
- 2 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 el witte en zwarte sesamzaadjes
Woksaus
- olie om in te bakken
- 3 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 2 el honing of agave siroop
- 1 limoen
Noedels met groene asperges
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Was de asperges en snijd de onderkantjes er vanaf. Snipper het sjalotje fijn en hak de knoflook. Schil de wortel, snijd in stukken en snijd ook de paprika in blokjes.
Stap 2
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel daarna af met koud water.
Stap 3
Verhit een beetje plantaardige olie in een pan en fruit eerst het uitje aan. Voeg na 2 minuten ook de knoflook en groene asperges, wortel en paprika toe. Bak dit alles ongeveer 5 minuten beetgaar.
Stap 4
Maak in de tussentijd de woksaus door de sojasaus, sesamolie, honing en het limoensap te mengen.
Stap 5
Voeg na 5 minuten de groenten gebakken te hebben de koude noedels toe en de woksaus. Meng en verwarm goed door. Maak de noedels af met sesamzaadjes en hete chilisaus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier