Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 125 gr mihoen
- 1 kleine winterpeen
- ½ komkommer
- 1 gele paprika
- 325 gr tofu
- 2 el ketjap
- 1 el sesamzaadjes
- olie
Dressing:
- 3 cm gember
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus (weglaten indien vegetarisch)
- 1 limoen
- 2 el chilisaus
- 1 el munt
- 1 el koriander
- 1 tl ahorn siroop
- el Eventue sriracha saus
Noedel salade met komkommer, wortel en tofu
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Lek de tofu uit. Dit doe je door de tofu in een theedoek of keukenpapier in te pakken en er iets zwaars op te zetten. Snijd vervolgens in blokjes en marineer met ketjap.
Stap 2
Rasp de gember fijn. Hak de munt en koriander fijn. Meng vervolgens de kruiden en gember met het sap van de limoen. Meng ook sesamolie, vissaus en ahorn siroop er doorheen. Breng op smaak met sriracha saus naar hou spicy jij dit wilt.
Stap 3
Schil de winterpeen en snijd linten met een dunschiller. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de paprika in reepjes.
Stap 4
Bereid de mihoen volgens de verpakking en spoel af met koud water. Snijd eventueel in een beetje kleinere slierten.
Stap 5
Bak de tofu licht krokant in een beetje olie.
Stap 6
Meng de mihoen met winterpeen, komkommer en gele paprika. Meng dit alles ook met de dressing. Verdeel als laatste de gebakken tofu en sesamzaadjes over de salade. Lekker met een beetje srisacha saus voor extra pittigheid!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier