Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Nasi goreng met tempeh en kokos sperziebonen

Nasi goreng met tempeh en kokos sperziebonen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 300 gr wortel
  • 200 gr spitskool
  • 1 zakje nasi goreng boemboe
  • 1 el gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • olie om in te bakken

Tempeh

  • 400 gr tempeh
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 2 el gember siroop
  • 1 el azijn

Kokos sperziebonen

  • 300 gr sperziebonen
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • 1 el gefrituurde uitjes
  • optioneel: sambal of crispy chili olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Geniet van deze smaakvolle nasi goreng met tempeh en kokos sperziebonen. De tempeh is knapperig, de sperziebonen romig en de nasi smaakvol, een heerlijk gerecht met Indonesische smaken!

Nasi goreng met tempeh en kokos sperziebonen

Deze nasi goreng is zeker een makkelijke en snelle variant. Ik gebruik namelijk een kant-en-klare boemboe in dit recept. De nasi is daardoor meteen perfect op smaak. Uiteraard moet dan wel nog de tempeh en de kokos sperziebonen gemaakt worden, dit neemt ook wat tijd in beslag. De krokant gebakken tempeh zorgt voor een stevige bite en een diepe, hartige smaak dankzij de marinade van ketjap en sojasaus. Dit is echt onwijs lekker! De nasi goreng is gevuld met groenten, maar toch raad ik je aan om de sperziebonen erbij te maken! De kokos sperziebonen voegen namelijk een romige, licht zoete touch en zorgt natuurlijk voor een grotere groente inname en dat is altijd goed!

Tip: serveer de nasi goreng met gefrituurde uitjes, crispy chili olie naar smaak en kroepoek!

Indonesische recepten

Nadat ik maar liefst 3 x Indonesië bezocht heb en meerdere keren zelf een kookworkshop gevolgd heb, kan ik wel zeggen dat ik gek ben op deze wereldkeuken. Er wordt veel vegetarisch gekookt in dit prachtige land en veel gebruik gemaakt van tofu en tempeh. Laat ik daar nu net gek op zijn. Andere lekkere Indonesische recepten zijn:

  1. Sajoer Lodeh
  2. Vegetarische rendang van jackfruit
  3. Sambal goreng telor
  4. Bami goreng
  5. Sambal goreng tofu 

En wat is er nu niet te missen in de Indonesische keuken: zelfgemaakte sambal! Het recept voor deze sambal leerde ik maken tijdens een kookworkshop!

Alle indonesische recepten

Bereiding

Stap 1

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en laat iets afkoelen. 

Stap 2

Snijd de tempeh in kleine blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tempeh goudbruin en krokant. Meng in een kom de knoflook, gember, ketjap manis, sojasaus, gembersiroop en azijn. Als de tempeh klaar is, voeg de saus toe en roer nog even 2 minuten mee en zet het vuur dan uit.

Stap 3

Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de spitskool in reepjes. Verhit olie in een wok of grote pan en fruit de knoflook en gember kort aan. Voeg wortel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de spitskool toe en roerbak nog eens 2 minuten. Roer de nasi goreng boemboe erdoor en voeg de gekookte rijst toe. Bak alles goed door zodat de smaken mengen.

Stap 4

Was de boontjes, snijd de uiteinden er vanaf. Snipper de rode ui. Kook de sperziebonen 5 minuten voor in kokend water en giet af. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rode ui kort aan. Voeg de sperziebonen toe en schenk de kokosmelk erbij. Breng op smaak met peper en zout en laat de bonen nog even in de kokosmelk doorkoken.

Stap 5

Serveer de nasi met tempeh en kokos sperziebonen en garneer met gefrituurde uitjes. Serveer met sambal of crispy chili olie.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kokos hoofdgerechten rijst vegetarisch aziatisch diner vegan tempeh indonesisch sperziebonen tofu & tempeh

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴