Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

Ingrediënten

  • 125 gr smeerbare geitenkaas
  • 6 vijgen
  • 50 gr rucola
  • 50 gr geroosterde hazelnoten
  • 1 grote rode ui
  • zwarte peper
  • optioneel: een beetje olie

Naanbrood:

  • 500 grel  gr zelfrijzend bakmeel + extra om het werkblad mee te bestrooien
  • 350 ml roer yoghurt
  • 2 el olie
  • zout

Naanbrood met vijgen en geitenkaas

Bereidingstijd: min

Stap 1

Voeg de ingrediënten van het naanbrood samen en meng goed. Vorm er vervolgens een deeg van en kneed dit ongeveer 5-10 minuten. Verdeel het deeg vervolgens in 5 stukken.

Stap 2

Bestrooi het extra zelfrijzend bakmeel over je werkblad en vorm van de 5 stukken, 5 naanbroden. Doe dit door met je handen platte naanbroden te maken. Het hoeft niet perfect te zijn!

Stap 3

Laat even rusten en snijd ondertussen de rode ui in ringen, de vijgen in partjes en hak de hazelnoten fijn.

Stap 4

Verhit nu een pan, zonder olie. Bak hierin het naanbrood aan beide kanten ongeveer 2-3 minuten op middelhoog vuur. Het brood is dan goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van de naanbroden.

Stap 5

Besmeer elk naanbrood met een beetje geitenkaas, verdeel een beetje rode ui er over, een aantal partjes van de vijgen en een beetje rucola. Maak af met gehakte hazelnoot en een beetje zwarte peper!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw