Sluiten
Ingredienten
7 personen
Ingrediënten
- Voor het deeg
- 200 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 1 ei
- een snuf zout
- De vulling
- 150 gr amandelspijs
- 1 ei
- De peertjes
- 2 peren
- 1 el suiker
- 1 stokje kaneel
- water
Voor er overheen:
- Gehakte amandelen
- Stroop
Benodigdheden:
- Folie
- 7 taartvormpjes
Mini peren taartjes met amandel en stroop
Bereidingstijd: 80 min
Stap 1
Zeef de bloem en voeg in een kom. Voeg hierbij de suiker, een snuf zout en een ei. Meng hier doorheen de boter. Kneed het deeg met je handen tot een egale bal deeg. Leg deze bal deeg, ingepakt in folie in de koelkast voor 1 uur.
Stap 2
Neem een pannetje met water. Voeg hierbij suiker en een stokje kaneel. Schil de peren, halveer deze en verwijder de klokhuizen. Pocheer de peren nu ongeveer in 15 minuten gaar. Kook de peren niet, maar pocheer deze tegen het kookpunt aan. Haal de peren dan uit het water en dep deze een beetje droger. Snijd de peren dan in dunne plakjes.
Stap 3
Prak het amandelspijs met 1 ei.
Stap 4
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 5
Rol het deeg uit tot ongeveer een 3-4 millimeter. Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en verdeel het deeg over de taartvormpjes. Verdeel vervolgens het amandelspijs mengsel over de vormpjes en leg hier vervolgens de plakjes peer over. Bak de taartjes in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.
Stap 6
Laat de taartjes afkoelen. Hak de amandelen. Strooi de amandelen over de taartjes en verdeel een beetje stroop er overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier