Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 150 gr maïs
  • 160 gr kidneybonen
  • 2 zoete aardappels
  • ½ avocado
  • 75 gr veldsla
  • 1 limoen
  • 3 takjes koriander
  • grof zeezout

Eetbare bowls:

  • 2  tortillawraps (meergranen)
  • 2 ovenbestendige schaaltjes

Gekruide kip:

  • 1 grote kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • snuf zout

Sausje:

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 tl chipotle sauce (La Morena, te koop bij o.a. AH)

Mexicaanse salade in een eetbare bowl

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de tortillawraps met een klein beetje olie en duw ze (met de oliekant naar beneden) voorzichtig in de ovenbestendige schaaltjes, zodat ze de vorm van het kommetje krijgen. Plaats de schaaltjes gedurende 10 minuten in de oven totdat de tortilla’s goudbruin zijn.

Stap 2

Schil intussen de zoete aardappels, halveer ze en snijd er frietjes van. Hussel ze om met een klein beetje olijfolie en wat grof zeezout.

Stap 3

Haal de schaaltjes uit de oven en laat de tortilla’s afkoelen. Ze worden vanzelf krokant.

Stap 4

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de zoete aardappel. Plaats in de warme oven voor zo’n 20 à 25 minuten, totdat ze gaar zijn en een beetje knapperig.

Stap 5

Meng intussen de kruiden voor de kip door de olijfolie en wrijf hiermee de kipfilet in. Verhit een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Laat een beetje afkoelen en snijd daarna in plakken.

Stap 6

Spoel de kidneybonen om in een vergiet en laat uitlekken. Giet de mais af en laat ook uitlekken.

Stap 7

Nu kun je de tortillabakjes gaan vullen! Verdeel de veldsla over de bodems van de bakjes. Knijp er het sap van een halve limoen over uit. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Leg dan in elk bakje een hoopje mais, kidneybonen, zoete aardappel en kip. Leg in het midden van elke bowl een plukje koriander. Snijd de halve avocado in plakjes en verdeel dit ook over de bowls. Meng de Griekse yoghurt en chipotle door elkaar en schep dit in de avocadoschil. Serveer dit samen met de limoenpartjes bij de Mexicaanse saladebowls.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw