Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 450 gr zoete aardappel
- 400 gr zwarte bonen
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 300 gr mais
- 1 avocado
- 10 gr koriander
- 1 limoen
- 50 gr geraspte kaas
- 75 gr zure room
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.5 tl paprikapoeder
- peper en zout
- chili vlokken naar smaak
- 2 el olie
Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd frietjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en olijfolie. Voeg chilipoeder of vlokken toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappel frietjes.
Stap 2
Snijd parten van de rode ui en verdeel deze ook over de bakplaat. Bak vervolgens 30 minuten in de oven.
Stap 3
Snijd kleine blokjes van de tomaten, spoel de mais en voeg de helft van de mais bij de tomaten blokjes. Hak koriander fijn en meng de helft van de gehakte koriander erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snijd limoen in partjes en pers de helft van de limoen over de salsa.
Stap 4
Prak de avocado fijn, verdeel de andere helft van de koriander er doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Spoel de zwarte bonen af. Haal de zoete aardappel frietjes na 30 minuten uit de oven. Verdeel zwarte bonen en mais de zoete aardappel frietjes. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak nog ongeveer 3-5 minuten in de oven.
Stap 6
Serveer de kapsalon met tomatensalsa met guacamole, zure room en partjes limoen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier