Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 450 gr zoete aardappel
  • 400 gr zwarte bonen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 300 gr mais
  • 1 avocado
  • 10 gr koriander
  • 1 limoen
  • 50 gr geraspte kaas
  • 75 gr zure room
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • chili vlokken naar smaak
  • 2 el olie

Mexicaanse kapsalon met zoete aardappel

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd frietjes van 1 cm dik. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Meng het komijnpoeder, paprikapoeder, zout en olijfolie. Voeg chilipoeder of vlokken toe naar smaak. Verdeel dit mengsel over de zoete aardappel frietjes.

Stap 2

Snijd parten van de rode ui en verdeel deze ook over de bakplaat. Bak vervolgens 30 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd kleine blokjes van de tomaten, spoel de mais en voeg de helft van de mais bij de tomaten blokjes. Hak koriander fijn en meng de helft van de gehakte koriander erbij. Breng op smaak met peper en zout. Snijd limoen in partjes en pers de helft van de limoen over de salsa.

Stap 4

Prak de avocado fijn, verdeel de andere helft van de koriander er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Spoel de zwarte bonen af. Haal de zoete aardappel frietjes na 30 minuten uit de oven. Verdeel zwarte bonen en mais de zoete aardappel frietjes. Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak nog ongeveer 3-5 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de kapsalon met tomatensalsa met guacamole, zure room en partjes limoen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw