Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 3 paprika's
- 250 gr uitgelekte zwarte bonen
- 150 gr mais
- 100 gr witte rijst
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 snuf chilipoeder
- peper en zout
- 50 gr geraspte kaas
- 1 avocado
- 5 gr koriander
- olie om in te bakken
Mexicaanse gevulde paprika's met rijst
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de paprika. Spoel de zwarte bonen en mais af en meng met de gekookte rijst.
Stap 3
Snipper het uitje. Fruit het uitje aan in een beetje olie.
Stap 4
Voeg, zodra de ui glazig uitziet, het gerookt paprikapoeder toe en een snuf chilipoeder. Meng goed en voeg vervolgens het mengsel van zwarte bonen, mais en rijst toe. Voeg hierbij ook de blokjes tomaat. Breng dit op smaak met peper en zout.
Stap 5
Vul de halve paprika's met het mengsel. En strooi hier geraspte kaas overheen. Bak de paprika's af in ongeveer 20 minuten.
Stap 6
Prak in de tussentijd de avocado. Hak koriander en voeg dit bij de geprakte avocado. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de gevulde paprika's met de avocado.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier