Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 125 gram gewelde abrikozen (kant-en-klaar te koop), in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram volkoren (spelt) couscous
  • 350 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 rode punt paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
  • 100 gram feta, in kleine blokjes gesneden
  • 2 el amandschaafs
  • peper & zout
  • verse koriander, grof gehakt

Marokkaanse couscous met abrikozen

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Breng het water aan de kook. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel met een fijne rasp of gebruik een zester en pers daarna het sap van de sinaasappel uit.

Stap 2

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, de stukjes abrikoos en kaneel in een grote kom. Voeg het kokende water, het sinaasappelsap en de olijfolie toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Stap 3

Maak na 10 minuten de couscous los met een vork en meng de paprika, lente ui en feta erdoor. Breng verder op smaak met wat zout, peper en eventueel wat extra sinaasappelsap.

Stap 4

Garneer de salade met het amandelschaafsel en de koriander.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw