Sluiten
Ingredienten
1 personen
Ingrediënten
- 200 gr gerookte makreel
- 3 el yoghurt
- 50 gr boter
- 1 rode ui
- 0.5 tl knoflookpoeder
- peper en zout
- dille naar smaak
- 1 sap van citroen
Makreel rilette
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de dille fijn. Leg dit nu even aan de kant.
Stap 2
Pluk de makreel en zorg ervoor dat er geen graatjes meer in zitten.
Stap 3
Smelt in de tussen tijd de boter zachtjes in een pannetje of in de magnetron.
Stap 4
Meng nu de makreel, gesmolten boter en yoghurt goed. Het is de bedoeling dat je een zalfachtige structuur krijgt. Je zou een keukenmachine kunnen gebruiken, maar goed mengen werkt ook.
Stap 5
Voeg nu bijna alle uitjes en dille toe, maar houd een beetje apart voor de garnering.
Stap 6
Maak de rilette nu af met knoflookpoeder, citroensap naar smaak, peper en zout.
Stap 7
Serveer de rilette op geroosterd brood en garneer met rode uitjes en dille.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier