Sluiten
Ingredienten
8 personen
Ingrediënten
- 1 rol super croissants deeg
- 30 gr boter
- 2 el bruine suiker
- 2 tl kaneel
Suiker glazuur:
- 6 el poedersuiker
- een paar druppels water


Makkelijke cinnamon rolls (kaneelbroodjes)
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Verwarm de oven voor. Voor de temperatuur kun je het beste op de verpakking van het croissant deeg kijken, dan weet je zeker dat het klopt. In mijn geval is dit 200 graden.
Stap 2
Smelt de boter en voeg vervolgens het kaneel toe aan de boter. Meng goed.
Stap 3
Rol het croissant deeg uit en maak de stippellijn een beetje dichter, zodat de stipjes niet meer te zien zijn.
Stap 4
Verdeel de kaneel boter over het croissant deeg. Strooi hier de suiker overheen en rol het deeg nu tot een grote rol. Snijd vervolgens plakjes van deze rol, ongeveer 8 stuks. Dit kan een beetje verschillen aan de grootte van het deeg.
Stap 5
Leg de rolletjes nu op een bakplaat en bak de kaneelbroodjes af in ongeveer 10-14 minuten of tot de rolletjes gaar en goudbruin zijn!
Stap 6
Maak tijdens de oventijd het suiker glazuur door een paar druppels water bij het poedersuiker te mengen. Wees voorzichtig, je hebt echt maar een paar druppels nodig! Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes als ze een beetje afgekoeld zijn.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier