Macaroni met verstopte groenten saus
Macaroni met verstopte groenten saus
Bereidingstijd: 30 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 wortel
- 0.5 courgette
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 350 gr tomaten frito met basilicum
- 300 gr macaroni
- 175 gr gehakt
- 75 gr doperwten
- 1 paprika
- optioneel: geraspte kaas
Deze kidsproof macaroni met verstopte groenten saus en gehaktballetjes is gezond, smaakvol én favoriet bij kinderen. Groente eten was nog nooit zo makkelijk!
Kidsproof macaroni met verstopte groenten saus
Een ideaal recept voor ouders die hun kinderen meer groenten willen laten eten zonder gedoe aan tafel. Deze macaroni zit namelijk vol fijngehakte of gepureerde groenten zoals wortel, courgette, paprika en ui, verstopt in een smaakvolle tomatensaus. Door de groenten mee te koken en vervolgens (deels) te pureren, merken kinderen amper dat ze boordevol vitamines binnenkrijgen. Nu moet ik erbij zeggen dat mijn kleuter ook een tijdje geen rode saus wilde eten, dat maakt het natuurlijk wel even wat lastiger, maar blijf het aanbieden! Samen met gehaktballetjes, doperwten en eventueel wat geraspte kaas is dit een complete en voedzame maaltijd waar het hele gezin van kan genieten.
Dit recept is voor 4 porties, waarbij rekening gehouden is met 2 kinderen. Het kan zijn dat er wat over is, maar dit kan makkelijk ingevroren worden of de volgende dag als lunch gegeten worden!
Verstopte groenten: handig en voedzaam
Soms is het een uitdaging om kinderen genoeg groenten te laten eten. Dit is vaak een fase, die ook wel weer voorbij gaat, zo lang je de groenten maar in herkenbare vorm blijft aanbieden! Verstopte groentes zijn dan een slimme en lekkere tijdelijke oplossing. Door groenten fijn te snijden, mee te koken en te pureren in een saus – zoals in deze macaroni – krijgen kinderen ongemerkt een flinke portie binnen. Het resultaat is een romige, smaakvolle saus vol vitamines, zonder discussies aan tafel. Wil je meer tips om groenten te verstoppen in gerechten? Bekijk dan de onderstaande blog óf luister de podcast die ik erover opnam!
Bereiding
Stap 1
Schil de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de courgette, paprika en ui in stukjes. Pel en hak de knoflook.
Stap 2
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Voeg daarna de wortel, paprika en courgette toe en bak dit 5–7 minuten tot de groenten wat zachter zijn.
Stap 3
Kruid het gehakt eventueel met wat peper en een snufje zout (optioneel voor jonge kinderen). Draai er kleine balletjes van, ongeveer ter grootte van een knikker. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin en gaar in 6–8 minuten.
Stap 4
Voeg de tomaten frito toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Pureer daarna het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. (Laat eventueel wat stukjes zitten als je dat lekker vindt.)
Stap 5
Voeg de doperwten toe aan de saus en laat ze nog 5 minuten mee verwarmen. Kook de
Stap 6
Meng de macaroni met de verstopte groentesaus. Verdeel de gehaktballetjes eroverheen en serveer met eventueel wat geraspte kaas. Een echte kidsfavoriet!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link