Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 250 gr aardappel
  • 1 tl paprika poeder
  • peper en zout
  • 50 gr sla
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el zilveruitjes
  • 30 gr olijven
  • 1 wortel
  • 1 rode ui
  • 4 el azijn
  • 40 gr cashewnoten

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 tl mosterd

Maaltijd Salade met aardappel (vegan)

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Was de aardappelen, snijd in grove stukken en laat de schil er omheen. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim gezouten water.

Stap 3

Neem een ovenschaal en kruid de aardappelen met paprikapoeder, peper en zout, voeg een béétje olijfolie toe. Rooster de aardappelen gaar krokant in ongeveer 15  minuten.

Stap 4

Snijd de ui in dunne ringen en leg in een scheutje azijn en knijp goed in de uien. Zo worden de uien wat zachter en minder scherp van smaak.

Stap 5

Halveer de cherrytomaat, zongedroogde tomaten en rasp de wortel.

Stap 6

Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Meng de sla door de dressing.

Stap 7

Serveer de aardappelen met sla, cherrytomaat, zongedroogde tomaten, ingemaakte uien, geraspte wortel en maak af met olijven, cashewnoten en zilveruitjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw