Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 250 gr aardappel
- 1 tl paprika poeder
- peper en zout
- 50 gr sla
- 100 gr cherrytomaatjes
- 6 zongedroogde tomaten
- 2 el zilveruitjes
- 30 gr olijven
- 1 wortel
- 1 rode ui
- 4 el azijn
- 40 gr cashewnoten
Dressing
- 3 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 tl mosterd
Maaltijd Salade met aardappel (vegan)
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Was de aardappelen, snijd in grove stukken en laat de schil er omheen. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim gezouten water.
Stap 3
Neem een ovenschaal en kruid de aardappelen met paprikapoeder, peper en zout, voeg een béétje olijfolie toe. Rooster de aardappelen gaar krokant in ongeveer 15 minuten.
Stap 4
Snijd de ui in dunne ringen en leg in een scheutje azijn en knijp goed in de uien. Zo worden de uien wat zachter en minder scherp van smaak.
Stap 5
Halveer de cherrytomaat, zongedroogde tomaten en rasp de wortel.
Stap 6
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Meng de sla door de dressing.
Stap 7
Serveer de aardappelen met sla, cherrytomaat, zongedroogde tomaten, ingemaakte uien, geraspte wortel en maak af met olijven, cashewnoten en zilveruitjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier