Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 335 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 4 el bloem
  • 1 gerookte zalm moot (25 gram)
  • peper en zout
  • boter of olie om in te bakken

Kruiden crème fraîche:

  • 125 ml zure room
  • Sap van een halve citroen
  • 5 gr verse dille
  • 5 gr peterselie

Latkes - Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Schil de aardappelen en rasp deze grof. Dit kan met een grove rasp of in een keukenmachine. 

Stap 2

Snipper ook de ui fijn. Neem een kom en klop het ei los. Voeg hierbij de gesnipperde ui en aardappel. Voeg de bloem toe, meng tot een beslag en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Verhit olie in een koekenpan en voeg kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan. Bak de latkes gaar in ongeveer 4-5 minuten per kant.

Stap 4

Bewaar een paar takjes dille. Hak in de tussentijd de dille en peterselie fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, peper en zout.

Stap 5

Serveer de gebakken aardappel latkes met de kruiden crème fraîche en snipper de gerookte zalm er overheen. Maak af met de overgebleven takjes dille.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw