Sluiten
Ingredienten
6 personen
Ingrediënten
- 335 gr aardappelen
- 1 ui
- 1 ei
- 4 el bloem
- 1 gerookte zalm moot (25 gram)
- peper en zout
- boter of olie om in te bakken
Kruiden crème fraîche:
- 125 ml zure room
- Sap van een halve citroen
- 5 gr verse dille
- 5 gr peterselie
Latkes - Aardappelkoekjes met gerookte zalm
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Schil de aardappelen en rasp deze grof. Dit kan met een grove rasp of in een keukenmachine.
Stap 2
Snipper ook de ui fijn. Neem een kom en klop het ei los. Voeg hierbij de gesnipperde ui en aardappel. Voeg de bloem toe, meng tot een beslag en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Verhit olie in een koekenpan en voeg kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan. Bak de latkes gaar in ongeveer 4-5 minuten per kant.
Stap 4
Bewaar een paar takjes dille. Hak in de tussentijd de dille en peterselie fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met het sap van een halve citroen, peper en zout.
Stap 5
Serveer de gebakken aardappel latkes met de kruiden crème fraîche en snipper de gerookte zalm er overheen. Maak af met de overgebleven takjes dille.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier