Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Lasagne met groenten (vegetarisch)

Lasagne met groenten (vegetarisch)

Bereidingstijd: 45 min.

Oventijd 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 12 lasagne bladen
  • 1 courgette
  • 2 wortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 4 blikken tomaten pulp of passata 1700 ml
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaane kruiden
  • peper en zout
  • 1 portie bechamelsaus
  • 0.5 bouillonblokje
  • 1 bol mozzarella
  • 2 handjes geraspte kaas

Benodigdheden:

  • garde
  • grote ovenschaal

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ik ben dol op lasagne, en dit is het bewijs dat dit niet met vlees hoeft te zijn! Een goedgevulde lasagne met groenten en zelfgemaakte bechamelsaus is heerlijk! Deze lasagne met groenten (vegetarisch) zit bomvol groenten met wortel, bleekselderij, ui en plakjes courgette. 

Vegetarische lasagne 

In deze vegetarische lasagne spelen groenten de hoofdrol. Dunne plakjes courgette worden kort gebakken en zorgen voor een smeuïge, frisse laag tussen de lasagnebladen. De saus is een smaakvolle mix van wortel, bleekselderij en ui, gestoofd in een rijke tomatenbasis met Italiaanse kruiden. Deze combinatie geeft de lasagne een heerlijke diepte en een natuurlijke zoetheid. Met een romige bechamelsaus, mozzarella en een knapperig laagje geraspte kaas uit de oven, is dit gerecht een ultieme comfortfood-maaltijd – helemaal zonder vlees, maar boordevol smaak!

Let op: dit recept is voor 4-6 porties. Bij 6 porties rad ik aan om een salade erbij te serveren!

Lasagne met groenten

Wissel ook lekker af met de groenten in deze lasagne. Zo zijn laagjes gebakken aubergine ook onwijs lekker in deze lasagne, dit kan perfect gecombineerd worden met courgette. Wil je nog meer groenten toevoegen? Voeg dan ook wat fijn gesneden champignons  of paprika toe. Eigenlijk kun je erg goed werken met restjes groenten uit je koelkast in deze lasagne!

Variatie tip: Maak de lasagne af met mozzarella en Parmezaanse kaas (in plaats van geraspte kaas). 

Vegetarische groenten lasagne

Het aller fijnst vind ik met dit recept dat je echtveel groenten eet! Ik weet zeker dat je het vlees niet zult missen. Of toch wel? Dan zou je natuurlijk ook een vleesvervanger in de vorm van vegetarisch rulgehakt kunnen toevoegen. Bevalt deze lasagne jou wel? Probeer dan ook eens een van de onderstaande vegetarische lasagnes op de website. 

Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

Lasagne met paddenstoelen

Bereiding

Stap 1

Snijd de courgette in dunne plakjes en bak ze in een pan met een beetje olie tot ze licht goudbruin zijn. Leg apart. Snipper de ui fijn en snijd de wortelen en bleekselderij in hele fijne stukjes.

Stap 2

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de wortelen en bleekselderij toe en bak enkele minuten mee. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort aan. Voeg de tomatenpulp, peper, zout en de Italiaanse kruiden toe. Laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed mengen. Proef en breng eventueel extra op smaak.

Stap 3

Verwarm in de de tussentijd de oven op 180 graden voor. 

Stap 4

Neem een ovenschaal en begin met een laag tomatensaus. Leg daar een laag lasagnebladen op. Ik gebruikte 3 bladen per laag. Verdeel een laag bechamelsaus over de lasagnebladen. Verdeel nu de tomatensaus,  erover, en wederom lasagnebladen, bechamel, een laagje courgette plakjes. Ga zo verder en voeg nog 1 keer een laag courgette plakjes toe. Eindig met bechamelsaus, geraspte kaas en als laatste mozzarella. 

 

Stap 5

Bak de lasagne 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin is. Laat de lasagne een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer optioneel met een groene salade.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten bleekselderij courgette pasta vegetarisch italiaans diner lasagne bechamelsaus

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴