Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 10 -12 lasagne bladen
- 200 gr ricotta
- 200 gr spinazie
- 3 teentjes knoflook
- 1.5 courgette
- 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gr boter
- 350 ml melk
- 60 gr bloem
- peper en zout
Lasagne met courgette, ricotta en spinazie
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Maak de bechamelsaus door eerst de boter op laag vuur in een pannetje te laten smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en bak de bloem in 3 minuten een beetje gaar. Zorg dat je goed blijft roeren in de pan. Voeg nu beetje voor beetje melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de courgette in dunne plakken.
Stap 4
Hak de knoflook fijn en bak in een beetje olie in de pan. Voeg hierbij de spinazie en roerbak tot deze geslonken is. Duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg de ricotta hierbij. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Voeg eerst een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop courgette, het ricotta mengsel en vervolgens de lasagne bladeren. Voeg hier vervolgens weer bechamelsaus overheen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. In het midden van de lasagne voeg je een de helft van de Parmezaanse kaas en zorg dat je eindigt met een laag bechamelsaus met de andere helft van de Parmezaanse kaas.
Stap 6
Bak de lasagne af in de oven in ongeveer 40 minuten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier