Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 10 -12 lasagne bladen
  • 200 gr ricotta
  • 200 gr spinazie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1.5 courgette
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr boter
  • 350 ml melk
  • 60 gr bloem
  • peper en zout

Lasagne met courgette, ricotta en spinazie

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Maak de bechamelsaus door eerst de boter op laag vuur in een pannetje te laten smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en bak de bloem in 3 minuten een beetje gaar. Zorg dat je goed blijft roeren in de pan. Voeg nu beetje voor beetje melk toe en roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de courgette in dunne plakken.

Stap 4

Hak de knoflook fijn en bak in een beetje olie in de pan. Voeg hierbij de spinazie en roerbak tot deze geslonken is. Duw zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg de ricotta hierbij. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Voeg eerst een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop courgette, het ricotta mengsel en vervolgens de lasagne bladeren. Voeg hier vervolgens weer bechamelsaus overheen en herhaal tot alle ingrediënten op zijn. In het midden van de lasagne voeg je een de helft van de Parmezaanse kaas en zorg dat je eindigt met een laag bechamelsaus met de andere helft van de Parmezaanse kaas.

Stap 6

Bak de lasagne af in de oven in ongeveer 40 minuten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw