Sluiten
Ingredienten
3 personen
Gehaktballetjes
- 200 gr rundergehakt
- 200 gr lamsgehakt
- 4 el paneermeel
- 1 tl komijn poeder
- 1 tl koriander poeder
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 ei
- peper en zout
Paprika Saus
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1.5 el paprikapasta ajvar
- 1 geroosterde paprika
- 2 tomaten
- peper en zout
Tabouleh
- 100 gr bulgur
- 100 gr quinoa
- 5 gr munt
- 5 gr bladpeterselie
- 0.5 citroen
- 1 tomaat
Lamsgehaktballetjes in paprikasaus met tabouleh
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Rasp de ui en knoflook. Voeg hierbij alle ingrediënten voor het gehakt. Draai balletjes van het gehakt en in de koelkast.
Stap 2
Kook de quinoa en bulgur gaar in ongeveer 8 minuten. Hak ondertussen de munt en peterselie fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Spoel quinoa en bulgur koud af en meng met citroensap, munt, peterselie en tomaat. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 3
Vervolgens bak je de gehaktballetjes rondom bruin op laag vuur. Hak de ui en knoflook fijn voor de paprika saus. In de tussentijd snijd je de geroosterde paprika en tomaten in kleine stukjes. Voeg de paprikapasta toe aan de gehaktballetjes. Voeg ook de ui en knoflook toe.
Stap 4
Voeg paprika en tomaat toe zodra de ui glazig ziet. Breng op smaak met peper en zout. Dit geheel mag 30 minuten met de deksel op de pan verder laten garen. Indien nodig een scheutje water toevoegen.
Stap 5
Na 30 minuten zijn de gehaktballetjes gaar, zacht en is de saus ingedikt. Voeg de Tabouleh in een kommetje en druk goed aan. Nu kun je het bakje op het bord plaatsen en het kommetje verwijderen. Serveer met de gehaktballetjes in paprikasaus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier