Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 mok ongekookte rijst
  • 200 gr -250 verse spinazie
  • 2 tot 3 handjes met taugé
  • 1 romaine sla (of andere sla)
  • 100 gr shiitake
  • 1 grote wortel
  • 50 gr rode kool
  • 2 el kimchee (optione)
  • 1 tl suiker
  • 2 lente uien, in ringetjes
  • 1 ei per persoon
  • sesamolie
  • 2 knoflook teentjes, fijn gehakt
  • geroosterde sesamzaadjes
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bibimbap saus:

  • 1 el rijstwijn
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sojasaus
  • zwarte peper
  • 1 tl suiker
  • ½ appel
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl Koreaanse gochujang
  • scheutje water om het vloeibaar te maken

Marinade gehakt:

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl donkere sojasaus
  • 1 tl suiker
  • verse zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt

Koreaanse bibimbap

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Ik begin met het maken van de marinade voor het rundergehakt. Voeg alle ingrediënten zoals bovenstaand beschreven onder het kopje 'Marinade Gehakt' aan het gehakt toe. Laat het gehakt marineren gedurende de tijd dat je de rest van de ingrediënten bereid.

Stap 2

Vervolgens maak ik de Bibimbap saus. Voeg alle ingrediënten onder het kopje 'Bibimbap saus' in de keukenmachine of blender. Gebruik een klein beetje water om een zachte saus te maken. Let op want het is erg pittig, dus hoe meer ui en appel je toevoegt, hoe milder de smaak wordt.

Stap 3

Kook de rijst volgende de verpakking.

Stap 4

Bereid de groenten één voor één bereiden. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur. Was de taugé en kook voor 1-2 minuten wanneer het water kookt. Spoel de taugé af met koud water en knijp al het water eruit. Voeg 1 theelepel sesamolie toe, samen met een halve lente ui, een half teentje knoflook, 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes en een snufje zout.

Stap 5

Bereid de spinazie op dezelfde manier: koken, afspoelen, water uitknijpen en de volgende ingrediënten toevoegen: 1 theelepel sesamolie toe, samen met een halve lente ui, een half teentje knoflook, 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes en een snufje zout.

Stap 6

Snijd de romaine sla en rode kool in fijne reepjes. Snijd de wortel julienne en bak deze in een scheutje sesamolie, breng op smaak met zout, peper en knoflook. Bereid de shiitake op dezelfde manier als de wortel.

Stap 7

Bak het gehakt rul, het is niet nodig om olie toe te voegen, omdat dit al in de marinade zit. Bak ik een spiegelei per persoon.

Stap 8

Bak de rijst met een volle eetlepel van de Bibimbap saus kort op, zodat deze goed heet is. Maak de kommen op door onderin de rijst toe te voegen, er overheen plaats je de groenten in het rond. Serveer extra saus erbij.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw