Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 1 mok ongekookte rijst
- 200 gr -250 verse spinazie
- 2 tot 3 handjes met taugé
- 1 romaine sla (of andere sla)
- 100 gr shiitake
- 1 grote wortel
- 50 gr rode kool
- 2 el kimchee (optione)
- 1 tl suiker
- 2 lente uien, in ringetjes
- 1 ei per persoon
- sesamolie
- 2 knoflook teentjes, fijn gehakt
- geroosterde sesamzaadjes
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bibimbap saus:
- 1 el rijstwijn
- 1 el rijstazijn
- 1 tl sesamolie
- 1 tl sojasaus
- zwarte peper
- 1 tl suiker
- ½ appel
- ½ ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tl Koreaanse gochujang
- scheutje water om het vloeibaar te maken
Marinade gehakt:
- 250 gr rundergehakt
- 1 el rijstwijn
- 1 el rijstazijn
- 1 tl donkere sojasaus
- 1 tl suiker
- verse zwarte peper
- 1 teentje knoflook, fijn gehakt
Koreaanse bibimbap
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Ik begin met het maken van de marinade voor het rundergehakt. Voeg alle ingrediënten zoals bovenstaand beschreven onder het kopje 'Marinade Gehakt' aan het gehakt toe. Laat het gehakt marineren gedurende de tijd dat je de rest van de ingrediënten bereid.
Stap 2
Vervolgens maak ik de Bibimbap saus. Voeg alle ingrediënten onder het kopje 'Bibimbap saus' in de keukenmachine of blender. Gebruik een klein beetje water om een zachte saus te maken. Let op want het is erg pittig, dus hoe meer ui en appel je toevoegt, hoe milder de smaak wordt.
Stap 3
Kook de rijst volgende de verpakking.
Stap 4
Bereid de groenten één voor één bereiden. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur. Was de taugé en kook voor 1-2 minuten wanneer het water kookt. Spoel de taugé af met koud water en knijp al het water eruit. Voeg 1 theelepel sesamolie toe, samen met een halve lente ui, een half teentje knoflook, 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes en een snufje zout.
Stap 5
Bereid de spinazie op dezelfde manier: koken, afspoelen, water uitknijpen en de volgende ingrediënten toevoegen: 1 theelepel sesamolie toe, samen met een halve lente ui, een half teentje knoflook, 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes en een snufje zout.
Stap 6
Snijd de romaine sla en rode kool in fijne reepjes. Snijd de wortel julienne en bak deze in een scheutje sesamolie, breng op smaak met zout, peper en knoflook. Bereid de shiitake op dezelfde manier als de wortel.
Stap 7
Bak het gehakt rul, het is niet nodig om olie toe te voegen, omdat dit al in de marinade zit. Bak ik een spiegelei per persoon.
Stap 8
Bak de rijst met een volle eetlepel van de Bibimbap saus kort op, zodat deze goed heet is. Maak de kommen op door onderin de rijst toe te voegen, er overheen plaats je de groenten in het rond. Serveer extra saus erbij.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier