Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Kokosrijst met paksoi en sweet chili balletjes

Kokosrijst met paksoi en sweet chili balletjes

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 220 gr pandanrijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • een snuf zout
  • 180 gr (vegetarische) balletjes
  • 1 paksoi
  • 200 gr wortel
  • 75 gr tuinerwten (diepvries)
  • 3 el sojasaus
  • 3 el sweet chili saus
  • 2 el rijstazijn
  • 3 el gebakken uitjes
  • boter om in te bakken
  • optioneel: crispy chili saus

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit lekkere recept met een Aziatisch tintje is gemaakt met kokosrijst, paksoi en vegetarische balletjes, allemaal in een lekkere saus van zoete chili en sojasaus. Een makkelijke en snelle doordeweekse maaltijd!

Kokosrijst met paksoi en sweet chili balletjes

In dit recept voor kokosrijst met paksoi en sweet chili balletjes wordt de rijst in kokosmelk gekookt en daarna op smaak gebracht met limoensap. De rijst is op deze manier heerlijk smaakvol en een geweldige basis voor dit recept. Paksoi en wortel zijn de groenten in recept, maar dit kan ook erg lekker zijn met Chinese kool, spitskool of paprika. Maak dit recpet ook eens met deze ingrediënten! De paksoi is wel echt een grote smaakmaker in dit recept, en een lekkere seizoensgroente van de lente en zomer. De saus wordt gemaakt van sojasaus, sweet chilisaus en een beetje rijstazijn. Zo is het heerlijk smaakvol. Optioneel kan deze nog iets pittiger gemaakt worden met crispy chiliolie of sambal. Die sambal kun je zelf maken! Volg dan het recept zelfgemaakte sambal. Echt een aanrader om eens zelf te maken.

Sweet chili saus

Sweet chili saus wordt vaak geserveerd bij loempia's of andere snacks, maar kan ook zo lekker als basis van een saus. In dit recept wordt het met sojasaus en rijstazijn gemengd. Een ander recept waarin sweet chili saus verwerkt wordt in de saus is in het recept zoete chili zalm met geroosterde bloemkool. Ga dus lekker experimenteren met deze saus en maak je eigen sauzen! Die sweet chili saus staat hier ook nog op het menu!

Sla je favoriete recepten op in je account

Heb jij al favoriete recepten die je regelmatig maakt van de website? Maak dan een gratis account aan en geeft hartjes aan de recepten. Op deze manier sla je een recept op en kun je deze makkelijk terugvinden in je account. 

Bereiding

Stap 1

Voeg pandanrijst en kokosmelk met een snuf zout in een rijstkoker of in een kookpan. Extra water toevoegen is in principe niet nodig, maar kijk goed of je toch wat toe moet voegen.

Stap 2

Snijd paksoi in stukjes. Schil de wortel, halveer en snijd in halve maantjes.

Stap 3

Blancheer de tuinerwten ongeveer 5 minuten. 

Stap 4

Verhit een beetje boter in de pan en bak de gehaktballetjes goudbruin in ongeveer 7 minuten. Haal uit de pan en bewaar. Voeg nu de wortel in de pan en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg paksoi erbij en roerbak nogmaals 2 minuten. Voeg dan sojasaus, rijstazijn en sweet chili saus toe. Roer ook de gekookte tuinerwten en balletjes er doorheen en verwarm nog een paar minuten door.

Stap 5

Pers de limoen uit over de rijst en meng goed. Serveer de rijst met groenten en vegetarische balletjes. Maak af met de gebakken uitjes.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel hoofdgerechten rijst vlees & vervanger vegetarisch paksoi diner vegan balletjes kokosmelk

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴