Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml water
- 1.5 tl kurkuma
- 1 rode ui
- 3 cm verse gember
- 2 el sojasaus
- 100 gr cherry tomaatjes
- 125 gr sugarsnaps
- chilli vlokken naar smaak
- 1 limoen
- peper en zout
- olie om in te bakken
Kokos soep met sugarsnaps
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Hak de gember fijn. Halveer de rode ui en snijd vervolgens in plakjes. Was de sugarsnaps en snijd de uiteinden uit de sugarsnaps.
Stap 2
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit de ui en gember in ongeveer 5 minuten aan. Voeg kurkuma toe en roerbak nog even 1 minuut mee. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Voeg hierbij ook het water, maar doe dit stap voor stap, zodat je niet teveel toevoegt.
Stap 3
Kook 5 minuten door en voeg hierbij de sugarsnaps, cherrytomaatjes en breng op smaak met sojasaus. Voeg ook chili vlokken en zwarte peper naar smaak toe. Kook nog ongeveer 5 minuten door.
Stap 4
Proef de soep en voeg indien nodig een beetje extra zout en chili toe. Serveer de soep met het sap van de limoen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier