Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 400 ml room
- 2 tenen knoflook
- 1 tl tijm
- peper en zout
- 1 flinke handjes geraspte oude kaas
Benodigdheden:
- aluminium folie
- ovenschaal
Knolselderij gratin met oude kaas
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de knolselderij. Snijd vervolgens in vieren en snijd dunne plakken van de knolselderij. Dit doe ik zelf met een mandoline, maar dit kun je ook met een mes snijden. Snijd plakken van ongeveer 3-4 millimeter dik.
Stap 3
Zet een pannetje op het vuur en voeg hierin de room. Snijd plakjes van de knoflook en voeg dit in de room, samen met de tijm. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de room ongeveer 5 minuten.
Stap 4
Verdeel eerst een klein laagje room in de ovenschaal en leg hierin een laagje knolselderij, vervolgens een laagje room en een handje oude kaas. Herhaal deze stappen, op het laatste handje kaas na, bewaar deze nog even.
Stap 5
Dek de ovenschaal af en bak 40 minuten in de oven. Haal vervolgens uit de oven en voeg het laatste handje oude kaas hierover heen.
Stap 6
Rooster de ovenschotel nog 10 minuten in de oven, indien mogelijk onder de grill.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier