Knoflookbrood
Knoflookbrood
Bereidingstijd: 15 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 2 el gezouten boter
- 4 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el geraspte kaas
- 2 el geraspte mozzarella
- 2 el Parmezaanse kaas
Oh, dit knoflookbrood is echt ontzettend lekker, met lekker veel knoflook, kaas en gezouten boter. Je krijgt er geen genoeg van!
Zelfgemaakt knoflookbrood met kaas
Je kent vast wel dat stokbrood met kruidenboter, kant-en-klaar uit de supermarkt. Erg lekker, maar déze versie is echt next level lekker. Dit knoflookbrood wordt gemaakt met - uiteraard - knoflook, maar ook met lekker veel kaas. Wissel vooral ook af met kaas die je in huis hebt. Zo is geraspte cheddar ook een heerlijke soort om te gebruiken in dit recept. Heb je één kaassoort niet in huis, no worries, voeg gewoon een beetje meer van de soort die je in handen hebt.
Borrelbrood of bijgerecht
Dit stokbrood is erg lekker voor bij de borrel, maar ook heerlijk bij een lekkere kom soep. Denk aan de volgende soepen: champignonsoep, courgettesoep, paprikasoep of groene aspergesoep. Bevalt het recept? Maak dan een account aan en geef hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Halveer het stokbrood in de lengte en besmeer met gezouten boter. Pers de tenen knoflook en verdeel dit er ook over. Strooi wat oregano erover.
Stap 3
Verdeel geraspte kaas, geraspte mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas over het stokbrood en bak af in ongeveer 8 minuten of tot de kaas goudbruin is.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Deel dit recept
Social media
Kopieer link