Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 tot 2 kropjes Romaine sla
- 2 kipfilets
- 1 bouillonblokje
- 15 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el sap van citroen of 2 citroensap
- 1 tl mayonaise
- 5 gr peterselie, gehakt
- 1 rode ui, gesnippers
- 1 gr maiskolf of 200 mais
- peper en zout
Kipsalade slabootjes
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Bereid de maiskolf indien nodig door te koken of te stomen met boter, peper en zout.
Stap 2
Kook de kip gaar in ruim water en het bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
Stap 3
Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, peterselie, gesnipperd uitje tot een geheel. Prak de avocado en voeg dit toe.
Stap 4
Laat de kip afkoelen en pluk deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Voeg hier ook de helft van de mais aan toe en breng goed op smaakt met peper en zout.
Stap 5
Halveer de tomaatjes. Serveer door een sla blaadje te nemen, een flinke eetlepel kip salade toe te voegen en af te maken met een beetje van de overgebleven mais en cherrytomaatjes.
Stap 6
De salade zou voldoende zijn voor 4 lunchgerechten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier