Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 1 tot 2 kropjes Romaine sla
  • 2 kipfilets
  • 1 bouillonblokje
  • 15 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 el sap van citroen of 2 citroensap
  • 1 tl mayonaise
  • 5 gr peterselie, gehakt
  • 1 rode ui, gesnippers
  • 1 gr maiskolf of 200 mais
  • peper en zout

Kipsalade slabootjes

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Bereid de maiskolf indien nodig door te koken of te stomen met boter, peper en zout.

Stap 2

Kook de kip gaar in ruim water en het bouillonblokje. Dit duurt ongeveer 12 minuten.

Stap 3

Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, peterselie, gesnipperd uitje tot een geheel. Prak de avocado en voeg dit toe.

Stap 4

Laat de kip afkoelen en pluk deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het yoghurt mengsel. Voeg hier ook de helft van de mais aan toe en breng goed op smaakt met peper en zout.

Stap 5

Halveer de tomaatjes. Serveer door een sla blaadje te nemen, een flinke eetlepel kip salade toe te voegen en af te maken met een beetje van de overgebleven mais en cherrytomaatjes.

Stap 6

De salade zou voldoende zijn voor 4 lunchgerechten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw