Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Burgers

  • 200 gr kippengehakt
  • paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl witte peper

Tzatziki

  • 200 gr (Griekse) yoghurt
  • ½  citroen
  • 5 gr munt
  • ½ komkommer
  • 1 tenen knoflook
  • peper en zout

Overig:

  • ½ courgette
  • ¼ komkommer
  • 2 ciabatta broodjes
  • 1 rode ui
  • peper en zout
  • oregano

Kipburger met tzatziki en gegrilde courgette

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Begin met het maken van de burgers. Neem het kippengehakt en meng er wat panneermeel doorheen, samen met de paprika poeder en witte peper. Je zou voor de binding nog een ei kunnen gebruiken, maar mijn kippengehakt was vrij nat, dus dit was niet nodig. Maak er burgers van en zorg dat er panneermeel aan de buitenkant van de burger zit, dit zorgt voor een knapperig korstje. Leg de burgers nu even terug in de koelkast, zodat ze stijf worden, zo kun je ze makkelijker bakken.

Stap 2

Dan is de tzatziki aan de beurt: Rasp de halve komkommer en knijp vervolgens al het vocht uit de komkommer en leg het in een kommetje. Voeg vervolgens hier yoghurt aan toe, de hoeveelheid kun je naar eigen inzicht aanpassen. Rasp een klein teentje knoflook door de yoghurt en komkommer. Maak de munt in de vijzel klein of snijd het heel fijn, en voeg dit ook aan de tzatziki toe. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en breng op smaak met peper en zout. Zet de tzatziki nu in de koelkast.

Stap 3

Snijd plakken van de courgette en grill deze in de grillpan. Geen grillpan? Dan kun je dit ook in een koekepan bakken. gebruik hiervoor olijfolie en voeg wat peper, zout en oregano aan de courgette toe.

Stap 4

Hierna kun je de rode uien in ringen snijden en ook bakken tot ze zacht zijn.

Stap 5

Snijd plakjes van de komkommer.

Stap 6

Nu kun je de kipburger gaan bakken! Doe dit in een paar druppels olijfolie op zacht vuur. Let op dat je het niet te hard bakt, je wilt wel dat de kipburger van binnen gaar is. Als de burger van beide kanten goudbruin is, laat ik hem altijd nog even nagaren. Dit doe ik door het vuur uit te zetten en de burger even met rust te laten.

Stap 7

Nu kun je de burger gaan bouwen! Begin met de onderkant van het broodje, leg hier wat gegrilde courgette op, een flikte eetlepel tzatziki, dan wat komkommer, de lekker sappige kipburger met daar boven op de rode ui. Als je het dan lekker vindt, voeg je gewoon nog een eetlepel tzatziki toe! Het kapje van de ciabatta erop en je burger is helemaal klaar.

Stap 8

Ik eet hier een lekkere salade bij zoals in dit recept: Mijn go-go salade bijgerecht. Smakelijk eten!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw