Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 160 gr kip (of kip vegetarische slager)
- 3 el sojasaus
- 3 el (rijst)azijn
- 3 el mirin
- 3 el water
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 tl donkere basterd suiker
- 1 tl sesamzaadjes ter garnering
- 100 gr Rijst (ong. ongekookt per persoon)
- 400 gram broccoli
Kip met Teriyaki saus (Vega optie)
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Hak de gember en knoflook fijn.
Stap 2
Voeg dit samen met de sojasaus, rijstazijn, mirin, water en basterdsuiker in een pannetje en zet dit op het vuur. De saus mag in ongeveer 5 tot 10 minuten een beetje indikken.
Stap 3
Kook in de tussentijd de rijst en stoom de broccoli roosjes.
Stap 4
Wanneer de saus klaar is voeg de de helft van de saus aan de vegetarische kip toe. Laat dit ongeveer 5 minuten marineren. Rijg de kip nu op een spiesjes. Deze stap is optioneel.
Stap 5
Bak de (vega)kip nu gaar.
Stap 6
Schep daarna het bord op met de rijst, kip en broccoli. Voeg sesamzaadjes en eventueel rode peper toe en schenk de over gebleven saus er overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier