Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 160 gr kip (of kip vegetarische slager)
  • 3 el sojasaus
  • 3 el (rijst)azijn
  • 3 el mirin
  • 3 el water
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 tl donkere basterd suiker
  • 1 tl sesamzaadjes ter garnering
  • 100 gr Rijst (ong. ongekookt per persoon)
  • 400 gram broccoli

Kip met Teriyaki saus (Vega optie)

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Hak de gember en knoflook fijn.

Stap 2

Voeg dit samen met de sojasaus, rijstazijn, mirin, water en basterdsuiker in een pannetje en zet dit op het vuur. De saus mag in ongeveer 5 tot 10 minuten een beetje indikken.

Stap 3

Kook in de tussentijd de rijst en stoom de broccoli roosjes.

Stap 4

Wanneer de saus klaar is voeg de de helft van de saus aan de vegetarische kip toe. Laat dit ongeveer 5 minuten marineren. Rijg de kip nu op een spiesjes. Deze stap is optioneel.

Stap 5

Bak de (vega)kip nu gaar.

Stap 6

Schep daarna het bord op met de rijst, kip en broccoli. Voeg sesamzaadjes en eventueel rode peper toe en schenk de over gebleven saus er overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw