Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

8 personen


Ingrediënten

  • 6 limoenen (sap en rasp)
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 250 tot 300 gram Verkade digestieve koekjes
  • 120 gram boter
  • 3 eieren
  • slagroom (pakje om zelf te kloppen)
  • suiker naar smaak

Benodigdheden:

  • 24 Springvorm van øcm

Key Lime Pie - limoen cheesecake

Bereidingstijd: 40 + 4 uur opstijven min

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Begin met het verkruimelen van de digestieve koekjes, dit kan natuurlijk ook in de keukenmachine. Smelt de boter en meng dit met de koek kruimels.

Stap 3

Vet de bodem in of gebruik bakpapier en maak van de koekjes een bodem. Dit mag voor maximaal 10 minuten de oven in. Hou de bodem goed in de gaten, het is niet de bedoeling dat deze veel verkleurd. Laat daarna even afkoelen.

Stap 4

Nu kun je de vulling maken door de gecondenseerde melk met de eieren en het sap en rasp van 5 limoenen te mengen. Hou je van zuur? Voeg dan een extra limoen toe, maar ik raad je aan tussendoor te proeven van het mengsel. Nu kun je het mengsel aan de bodem toevoegen.

Stap 5

Zet de taart terug in de oven voor 12 minuten. Vervolgens laat je de taart minimaal 30 minuten afkoelen voordat deze voor minimaal 4 uur de koelkast in mag. Het lekkerste is de taart wanneer hij een nichtje in de koelkast staat

Stap 6

Je zou de taart ook direct in de koelkast kunnen zetten, zonder nog eens in de oven te bakken. Mijn gevoeg zegt namelijk dat de échte Key Lime Pie op deze manier gemaakt wordt, omdat de binnenkant erg romig is. Toch heb ik de taart wel gebakken en ik kan je zeggen: het is ENORM lekker.

Stap 7

Klok de slagroom met een beetje suiker en versier je taart mooi met slagroom, plakjes limoen en limoenrasp!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw