Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 10 stuks Gieser Wildeman peertjes
- 200 ml rode Port
- 150 ml zwarte bessensap
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- water
- 1 el tot 2 of maïzena
- 2 el witte suiker
Kerst Recept: Stoofpeertjes met portsaus
Bereidingstijd: 135 min
Stap 1
Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten. Leg de peertjes in een diep pannetje.
Stap 2
Voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena of allesbinder en het water aan het pannetje toe. Het is de bedoeling dat de peertjes onder staan, dus het water gebruik je alleen om het pannetje eventueel verder te vullen. De peertjes zullen ongeveer 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje moeten stoven, dan zijn ze helemaal zacht, rood en smaakvol.
Stap 3
Wanneer de peertjes helemaal klaar zijn, haal even uit het pannetje om de vloeistof tot een siroop te koken. Zet het vuur iets hoger en roer in een apart kommetje een beetje maïzena met warm water. Voeg toe aan de saus en laat het goed door pruttelen. Wanneer de saus wat dikker wordt, is het klaar!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier