Sluiten
Ingredienten
8 personen
Ingrediënten
- 250 gram jasmijnrijst
- 600 ml water
- 1 blikje kokosmelk van ons 350 ml
- 2 vanille stokje
- 1 el steng citroengras
- 2 citroenen, rasp en sap
- 1 limoen, rasp en sap
- 4 limoenblaadjes (optioneel)
- 2 plakjes gember
- 200 ml room
- 100 gram poedersuiker
- 2 mango's
- 4 el nougatine
Kerst Recept: Nougatine & Sweet Mango rijst dessert
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Zet een pannetje op met daarin de jasmijnrijst, het water en kokosmelk. Voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: gember, citroensap en rasp, limoensap en rasp, citroengras, limoenblaadjes en het merg van het vanillestokje.
Stap 2
Breng dit heel zachtjes aan de kook, maar hou dit goed in de gaten. De rijst moet zacht zijn, maar niet té zacht. Wanneer het vocht opgenomen is door de rijst en de korrel de juiste zachtheid heeft, neem je het pannetje met de rijst van het vuur. Laat de rijst goed afkoelen.
Stap 3
In de tussentijd snij je van 1 mango mooie kleine blokjes en van de andere mango maak je een puree. Klok de slagroom stevig, maar niet tot slagroom.
Stap 4
Wanneer de rijst afgekoeld is voeg je de room, poedersuiker en zweetpoeder aan de rijst toe. Meng dit goed en pas de smaak waar nodig aan met poedersuiker. Serveer de rijst in een klein glaasje, daarop de mango puree, de mango stukjes en om het af te maken wat strooi je wat Nougatine er over.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier