Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 300 gram risotto rijst
- 100 tot 150 gram spekjes
- 4 moten verse kabeljauw
- 1 venkelknol
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Parmezaanse kaas
- 1 tl Italiaanse kruiden
- boter
- peper & zout
- groenten bouillon (aanwijzingen verpakking)
Kabeljauw met venkel & courgette risotto
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Snipper het uitje fijn, snijd de venkel en courgette in kleine blokjes. Bewaar het groen van de venkel, deze kun je voor de garnering gebruiken. Hak de knoflook teentjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas.
Stap 2
Zet de bouillon klaar. Fruit het uitje aan in een klontje boter. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is. Voeg de risotto rijst toe aan de ui en knoflook en bak je deze een paar minuutjes mee totdat de rijstkorrel glazig is. Voeg dan de eerste soeplepel met bouillon en de Italiaanse kruiden toe. En herhaal dit stap voor stap tot telkens de rijst de bouillon opgenomen heeft. In de tussentijd kun je de andere ingrediënten bereiden.
Stap 3
Verhit in een ander pannetje een beetje boter en bak op laag vuur de blokjes venkel en courgette gaar. Haal uit de pan en zet aan de kant.
Stap 4
Gebruik hetzelfde pannetje om de spekjes uit te bakken en zet vervolgens ook aan de kant.
Stap 5
Kruid de kabeljauw aan beide kanten kruiden met peper en zout en bak in een klontje boter de kabeljauw gaar.
Stap 6
Voeg de venkel en courgette aan de risotto toe en meng met de Parmezaanse kaas tot een smeuïg geheel.
Stap 7
Serveer de risotto met kabeljauw er bovenop, spekjes en het groen van de venkel.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier