Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets
- 450 gr krieltjes
- 250 gr snijbonen
- 150 gr cherrytomaatjes
- peper en zout
- 2 klontjes boter
- 2 el olie
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat en bakpapier
Kabeljauw met krieltjes en snijbonen
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Was de krieltjes en laat de schil zitten. Halveer de krieltjes. Vul een pan met ruim water. Kook het water en voeg vervolgens de gehalveerde krieltjes toe. Kook beetgaar in ongeveer 6-7 minuten. Controleer door met een vork in de krieltjes te prikken. Giet daarna af.
Stap 3
Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier, sprenkel een beetje olijfolie er overheen en bak de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten krokant. Voeg daarna een beetje zout toe aan de aardappeltjes.
Stap 4
Was in de tussentijd de snijbonen, verwijder de uiteinden en snijd in stukjes. Vul een pannetje met water en kook de snijbonen beetgaar in ongeveer 4 minuten. Giet af en zet aan de kant.
Stap 5
Verhit een beetje boter in een pannetje en bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur langzaam gaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verhit op hetzelfde moment een andere koekenpan, voeg een beetje boter erin en roerbak de snijbonen samen met de cherrytomaatjes. Dit is klaar zodra de cherrytomaatjes een beetje kapot springen. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 7
Serveer de krokante aardappeltjes met kabeljauw en snijbonen met cherrytomaatjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier