Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 gr bloem
  • 150 gr melk (kokosmelk)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • kokosolie om in te bakken
  • een beetje water

Japanse fluffy soufflé pancakes

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Breek de eieren en scheid het eigeel van het eiwit.

Stap 2

Voeg bij het eigeel de kokosmelk, de bloem en het bakpoeder en meng tot een glad beslag.

Stap 3

Voeg het eiwit samen met de vanille suiker en klop nu het eiwit helemaal stijf.

Stap 4

Schep 1 lepel van het opgeklopte eiwit bij het andere beslag en meng zachtjes. Voeg nu de rest van de eiwitten voorzichtig toe. Probeer een zo luchtig mogelijk beslag te houden.

Stap 5

Verwarm een beetje kokosolie in de pan en verspreid goed. Gebruik midden hoog tot laag vuur, Voeg nu drie kleine hoopjes (of minder, afhankelijk van de grootte van de pan) beslag in de pan. Voeg een paar druppels water in de pan en dek af met een deksel. Laat ongeveer 3 minuten het beslag stomen en voeg vervolgens hier bovenop nog een beetje beslag. Voeg indien nodig weer een paar druppels water toe en dek wederom af met de deksel voor 3 minuten. Controleer of het beslag aan de bovenkant stevig genoeg is en draai vervolgens de pancake om, bak nogmaals een paar minuten tot de pancake goudbruin is.

Stap 6

Herhaal met het overige beslag en serveer de pancakes met stroop, agave siroop, vers fruit of welke topping jij lekker vindt!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw