Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 4 plakken brood of ciabatta
  • 1 tenen knoflook
  • 250 gr honing tomaatjes
  • ½ komkommer
  • 1 geroosterde paprika
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepel rode wijn azijn
  • 4 el olijfolie
  • 5 gr basilicum
  • 2 el kappertjes
  • 25 gr Parmezaanse kaas

Italiaanse panzanella brood en tomaat salade

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd het brood of ciabatta in plakken en sprenkel er een beetje olijfolie overheen. Rooster knapperig in de oven in ongeveer 10 minuten.

Stap 2

Halveer de rode ui en snijd in halve ringen. Voeg de rode wijn azijn in een kommetje en voeg hierbij de rode ui. Knijp een beetje in de rode uien zodat deze wat zachter worden. Laat de uien even marineren.

Stap 3

Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes, snijd de geroosterde paprika in stukjes en scheur de basilicum in stukjes.

Stap 4

Wrijf het teentje knoflook over de geroosterde plakken brood en snijd in stukjes. Voeg nu alles samen; de stukjes brood met komkommer, tomaatjes, geroosterde paprika, basilicum en rode ui inclusief de rode wijn azijn. Meng goed samen en voeg een beetje extra olijfolie toe.

Stap 5

Maak de salade af met kappertjes en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw