Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Italiaanse bol met roerei en spek

Italiaanse bol met roerei en spek

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 Italiaanse bol
  • 2 eieren
  • een klein scheutje melk
  • peper en zout
  • een handje verse spinazie
  • 2 plakken ontbijtspek
  • boter

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zin in een ontbijt of lunch met ei en spek, deze Italiaanse bol is net even wat anders. Dit is namelijk een roerei met spinazie, erg lekker!

Een belegde Italiaanse bol

Italiaanse bol is toch wel echt het lievelingsbroodje van Erik. Daarom maakte ik een lekkere variant die erg geschikt is als ontbijt. Lunch kan natuurlijk ook, maar wij aten deze als ontbijt. Zelf eet ik geen vlees en daarom kies ik liever de variant met gerookte zalm. Ben je het met mij eens? Kijk dan eens naar het recept toast met roerei en gerookte zalm.

Roerei met spinazie

Een roerei is natuurlijk altijd lekker, maar door er wat gehakte spinazie aan toe te voegen is het direct een stukje voedzamer. De spinazie is immers gezond en zo heb je ook in je ontbijt of lunch een beetje groente verwerkt. Dat is een goede tegenhanger van het spek ;). Om het roerei lekker romig te krijgen, klop ik het goed op met een beetje melk. Laat het niet te lang bakken in de pan, want dan kan het ei droog worden en je wilt juist dat het een beetje smeuïg is. En dan heb je een heerlijke klassieke combinatie van spek en eieren, maar dan op een andere manier.

Tip: Maak een account aan en sla het recept op als favoriet! Laat mij middels de sterren weten wat je van dit recept vond! 

Bereiding

Stap 1

Klop het ei met een scheutje melk los in een kom en breng op smaak met peper en zout. Snijd de spinazie in stukjes en voeg toe aan het geklopte ei.

Stap 2

Bak het spek uit in een andere koekenpan. Het is niet nodig om boter toe te voegen, omdat het soek voldoende vet bevat.

Stap 3

Verhit een beetje boter in een pan en bak het roerei met spinazie gaar in ongeveer 5 minuten. Gebruik een spatel om het ei in beweging te houden. 

Stap 4

Snijd de Italiaanse bol open, besmeer met boter en leg het roerei op de Italiaanse bol. Maak af met het uitgebakken spek.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴