Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 200 gr zoete aardappel
  • 1 ui
  • 4 cm gember
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 70 gr rode linzen
  • 200 ml kokosmelk
  • 300 ml water
  • 1 citroen
  • 200 gr spinazie
  • 5 gr koriander
  • olie om in te bakken
  • Peper en zout naar smaak

Voor erbij:

  • 1 naanbrood per persoon of zelfgemaakt zoals in dit recept.

Indiase zoete aardappel dahl met spinazie

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snipper de ui en rasp de gember.

Stap 2

Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de gember, kurkuma, garam masala en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak 2 minuten. Voeg het water toe aan de pan samen met de zoete aardappel blokjes en rode linzen en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en kook ongeveer 15 minuten tot de linzen en zoete aardappel gaar is. Kijk goed of je eventueel tussendoor meer water toe moet voegen.

Stap 3

Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout, en voeg ook de spinazie toe tot de deze geslonken is.

Stap 4

Hak de koriander.

Stap 5

Serveer de koriander met het sap van de citroen, gehakte koriander en naan broden.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw