Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 winterpeen
- 2 -3 tomaten, afhankelijk van de grootte
- 1 el Indiase korma kruidenpasta (Patak's)
- 265 gr kikkererwten (uitlek gewicht)
- 225 gr bruine bonen of kapucijners (uitlek gewicht)
- 1 witte ui
- 1 liter water
- 250 ml kokosmelk
- 5 gr koriander of peterselie
- 1 el olie
- 1 bouillon blokje
- rode chili vlokken naar smaak
Indiase soep met kikkererwten
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snipper de witte ui. Halveer de winterpeen en snijd in plakjes.
Stap 2
Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander of peterselie fijn.
Stap 3
Fruit de gesnipperde ui aan in een beetje olie. Voeg na 3 minuten ook de plakjes wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg nu de currypasta toe en bak nog eens 1 minuut mee. Voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
Stap 4
Voeg vervolgens water en het bouillon blokje toe en laat de soep 10 minuten doorkoken.
Stap 5
Spoel de kikkererwten en bruine bonen goed af en voeg deze na 10 minuten toe aan de soep. Roer ook de kokosmelk toe en verwarm de soep, maar laat deze niet meer koken. Breng op smaak met een beetje chili vlokken.
Stap 6
Serveer de soep met de gehakte koriander of peterselie.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier