Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 350 een stuk paneer van gram
  • 5 cm gember
  • 1 witte ui
  • 1 grote tomaat
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl kurkuma
  • ¼ tl chilipoeder (of naar smaak)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl garam masala
  • ½ citroen
  • 10 gr koriander
  • zout
  • warm water
  • plantaardige olie

Voor erbij:

  • Paratha of roti

Yoghurt-Munt saus

  • 150 ml roeryoghurt
  • 10 takjes munt
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • ½ tl suiker
  • 2 lente uien

Indiase Paneer Jalfrezi

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Begin met het snijden van de paprika's in reepjes. Snijd ui in halve ringen. Hak de knoflook. Hak ook gember fijn.

Stap 2

Neem een kom met heet water, snijd paneer in reepjes en voeg dit toe aan het warme water. Laat je de paneer even weken, zodat deze zacht wordt.

Stap 3

Maak onder tussen de yoghurtsaus volgens het volgende recept.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in de pan en voeg hier het komijn zaad aan toe. Voeg hier de ringen aan toe en vervolgens de knoflook en gember.

Stap 5

Voeg na een paar minuten de specerijen toe, kurkuma, garam masala, korianderpoeder en chilipoeder. Breng op smaak met zout.

Stap 6

Voeg de reepjes paprika's toe en blijf roerbakken. Indien dit te droog wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg ook paneer toe, maar weeg voorzichtig met roerbakken, zodat deze niet breekt.

Stap 7

Voeg als laatste koriander en het citroensap toe.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw