Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 225 gr paneer
- 250 gr spinazie
- 3 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl garam masala
- 1 gedroogde chili (verse kan ook)
- 1 tl mosterdzaad
- olie om in te bakken
- zout naar smaak
Voor erbij
- 2 naanbrood
- mango chutney
Keukenhulpjes
- keukenmachine of hakmolen
Indiase palak paneer - spinazie curry
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Blancheer de spinazie tot deze helemaal zacht is, ongeveer 3 minuten en koel af met koud water zodat de groene kleur ook mooi groen blijft! Hak de spinazie nu helemaal fijn in een keukenmachine tot er een soort groen papje overblijft.
Stap 2
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Stap 3
Verhit de olie in de pan en wanneer deze goed heet is, voeg dan de mosterdzaadjes, komijn zaadjes en rode peper or chilivlokken er aan toe. Laat ongeveer 2 minuten bakken en voeg dan de ui en knoflook toe. Voeg nu langzaam ook garam masala toe en laat even mee bakken. Verwijder de gedroogde rode chili. Voeg na een paar minuten de blokjes tomaat toe en laat dit 5-10 minuten pruttelen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
Stap 4
Snijd in de tussentijd de paneer in blokjes.
Stap 5
Wanneer de tomaat helemaal zacht is en voeg dan de spinazie er aan toe. Voeg dan ook de paneer toe en verwarm het gerecht op laag vuur nog ongeveer 5 minuten. Serveer met naanbrood en mango chutney.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier