Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 375 gr tofu
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 300 gr basmatirijst
  • 5 gr koriander
  • olie om in te bakken

Korma pasta

  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 el garam masala
  • 100 gr cashewnoten
  • 1 ui
  • 5 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 tl tomatenpuree

Voor erbij:

  • mango chutney
  • 4 ciapatti's of naanbroden
  • el eventue een groene salade

Indiase korma curry met tofu

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Laat de cashewnoten 5 minuten weken in kokend water.

Stap 2

Kook het water voor de rijst en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet vervolgens af. 

Stap 3

Schil de gember, ui en knoflook en snijd grof. Giet de cashewnoten af. Maak de korma pasta door alle ingrediënten te blenden in een keukenmachine tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een beetje water toe om de pasta iets dunner te maken.

Stap 4

Laat de tofu goed uitlekken en brokkel in stukjes.  Meng de stukjes met de kurkuma en een beetje peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de tofu in 5-10 minuten knapperig en goudbruin. 

Stap 5

Snijd blokjes van de tomaat, hak de koriander grof en halveer de citroen.

Stap 6

Voeg, nadat de tofu goudbruin is, de currypasta en blokjes tomaat toe. Roerbak 2 minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat de curry 10 minuten op middelhoog vuur staan. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 7

Maak de curry af met gehakte koriander en citroensap. Serveer de curry met rijst, naanbrood en mango chutney. 

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw