Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase Kedgeree met Makreel

Indiase Kedgeree met Makreel

Bereidingstijd: 4 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 flinke koppen rijst
  • 4 kopjes water
  • 2 limoenen
  • verse peterselie
  • 200 gram sperziebonen
  • 350 gr makreel
  • (soja) yoghurt
  • 1 witte ui
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook

Currypasta:

  • 3 tl korianderpoeder
  • 1.5 tl kurkuma
  • 2 tl kardemom poeder
  • 3 cm stuk gember
  • 0.5 tl gemalen kruidnagel
  • chilipoeder naar smaak
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl peper
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 1.5 el suiker
  • scheutje azijn
  • scheutje olie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Kedgeree is een heerlijk rijstgerecht met makreel, een gekookt ei en sperziebonen.

Een brits ontbijtrecept zelf maken  

Kedgeree is een ontbijt gerecht wat veel in Groot-Brittannië gegeten wordt, met Indiase invloeden. Nu zullen de meeste Hollanders niet echt vrolijk worden van een rijst gerecht als ontbijt. Zelf at ik dit heerlijke kruidige gerecht dus gewoon als avond maal. De gerookte makreel past er heel goed bij, maar je zou ook kunnen kiezen voor een andere witte vis zoals kabeljauw.

Zelf currypasta maken

De currypasta is misschien even wat werk, maar als je alles in huis hebt is het een fluitje van een cent :). Heb je hier geen zin in? Kies dan gewoon een milde currypasta van Patak's, werkt ook helemaal prima en het gerecht staat sneller op tafel!

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Leg het eventueel even in de koelkast. In dezelfde tijd kook je ook de eitjes.

Stap 2

Blancheer de sperziebonen, nadat je de uiteinden er vanaf gehaald hebt. Wanneer deze klaar zijn, hou je deze apart.

Stap 3

Pluk in de tussentijd de makreel schoon.

Stap 4

Meng alle ingrediënten voor de curry pasta. Snipper de ui en snij plakjes van de knoflook. Fruit dit nu aan met de curry pasta. Voeg hierna de rijst er aan

Stap 5

Voeg vervolgens de rijst aan de currypasta toe. Meng dit goed en bak dit ongeveer 5 minuten.

Stap 6

Voeg als laatste de sperziebonen en makreel aan de rijst toe. Meng de peterselie met de yoghurt en serveer dit bij het gerecht, samen met de partjes limoen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten vis aziatisch indiaas makreel gezonde maaltijd bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴