Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase Kedgeree rijst met makreel

Indiase Kedgeree rijst met makreel

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 400 gr rijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 350 gr makreel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 witte ui
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm stuk gember
  • 2 tl koriander poeder
  • 1 tl kardemom poeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl zwart mosterdzaad
  • 0.5 tl peper
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 el suiker
  • 3 el azijn
  • scheutje olie

Voor erbij:

  • 5 gr verse peterselie
  • 2 limoenen
  • (soja) yoghurt naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Kedgeree is een heerlijk rijstgerecht met makreel, een gekookt ei en sperziebonen.

Wat is Kedgeree rijst met makreel?  

Kedgeree is een ontbijt gerecht wat veel in Groot-Brittannië gegeten wordt, met Indiase invloeden. Nu zullen de meeste Hollanders niet echt vrolijk worden van een rijst gerecht als ontbijt. Wij aten dit heerlijke kruidige gerecht dus gewoon als avondmaaltijd. De gerookte makreel past er heel goed bij, maar je zou ook kunnen kiezen voor een andere witte vis zoals kabeljauw. Varieren met groenten? Voeg dan ook tuinerwtjes toe!

Zelf currypasta maken

De currypasta is misschien even wat werk, maar als je alles in huis hebt is het een fluitje van een cent :). Heb je hier geen zin in? Kies dan gewoon een milde currypasta van Patak's, werkt ook helemaal prima en het gerecht staat sneller op tafel!

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking en laat deze afkoelen. Leg het eventueel even in de koelkast. 

Stap 2

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook gaar on ongeveer 6 minuten. Kook ook de eieren gaat in 7 minuten.

Stap 3

Pluk in de tussentijd de makreel schoon.

Stap 4

Snipper de ui en snij plakjes van de knoflook. Fruit beide aan en voeg na 3 minuten het mosterdzaad toe. Voeg na 3 minuten kurkuma, koriander, kardemom, zout, peper en suiker toe. Voeg chilipoeder naar smaak toe.

Stap 5

Roerbak 1 minuut en voeg rijst, sperziebonen en azijn toe.

Stap 6

Pel de eieren en serveer bij de Kedgeree. Meng de peterselie met de yoghurt en serveer dit bij het gerecht, samen met de partjes limoen. Maak af met de makreel.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten aziatisch indiaas makreel diner bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴