Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

6 personen


Ingrediënten

  • 900 gr rode kool
  • 3 sinaasappels
  • 2 appels
  • 1 ui
  • 2 el azijn
  • 1 klontje
  • 1 tl kaneel
  • peper en zout

Hollandse gestoofde rode kool

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Snijd de rodel kool in dunne reepjes en snijd deze reepjes in kleine stukjes.

Stap 2

Snipper het uitje. Schil de appel en snijd in blokjes. Pers de sinaasappels uit en vang op in een kommetje.

Stap 3

Verhit de boter in de pan en fruit het uitje aan. Bak het uitje ongeveer 5 minuten tot deze glazig ziet en langzaam goudbruin kleurt. Voeg de gesneden rode kool toe, het sinaasappelsap en laat ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan.

Stap 4

Voeg na 10 minuten appel, kaneel, peper en zout toe. Laat vervolgens nog eens 10-15 minuten stoven tot de rode kool gaar is. Proef tussendoor en voeg eventueel extra peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw