Sluiten
Ingredienten
6 personen
Ingrediënten
- 900 gr rode kool
- 3 sinaasappels
- 2 appels
- 1 ui
- 2 el azijn
- 1 klontje
- 1 tl kaneel
- peper en zout
Hollandse gestoofde rode kool
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snijd de rodel kool in dunne reepjes en snijd deze reepjes in kleine stukjes.
Stap 2
Snipper het uitje. Schil de appel en snijd in blokjes. Pers de sinaasappels uit en vang op in een kommetje.
Stap 3
Verhit de boter in de pan en fruit het uitje aan. Bak het uitje ongeveer 5 minuten tot deze glazig ziet en langzaam goudbruin kleurt. Voeg de gesneden rode kool toe, het sinaasappelsap en laat ongeveer 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
Stap 4
Voeg na 10 minuten appel, kaneel, peper en zout toe. Laat vervolgens nog eens 10-15 minuten stoven tot de rode kool gaar is. Proef tussendoor en voeg eventueel extra peper en zout toe.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier