Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 550 gr bloemkool
  • 525 gr aardappel
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • 175 gr (vegetarisch) gehakt
  • 3 tl kerrie
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • ½ blokje bouillon
  • 40 gr kaas
  • 75 gr cherrytomaat
  • olie om in te bakken

Keukenhulpjes:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Pureestamper

Hollandse bloemkool kerrie ovenschotel

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Spoel af en voeg vervolgens in een pan met ruim water. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10-12 minuten.

Stap 3

Was in de tussentijd de bloemkool en snijd in in roosjes. Voeg in een pan met ruim water en kook de bloemkool beetgaar in ongeveer 8 minuten. Neem een grote kom en klok hierin de eieren los. Voeg hierbij 1 theelepel kerrie, 1 theelepel paprikapoeder, het knoflookpoeder en peper en zout toe.

Stap 4

Schil de ui, halveer en snijd in halve ringen. Verhit een beetje olie in een koekenpan en roerbak de ui. Als de uien glazig beginnen te zien, voeg dan het vegetarisch gehakt toe en bak nog eens 2 minuten mee.

Stap 5

Giet de aardappelen af, voeg crème fraîche, 2 theelepels kerrie en het halve bouillonblokje toe aan de aardappelen en stamp tot een gladde aardappel puree. Voeg de gladde aardappelpuree toe aan de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier het ui en gehakt mengsel over de aardappelpuree.

Stap 6

Giet de bloemkool af en voeg bij het eimengsel. Meng goed en verdeel vervolgens over de ovenschaal. Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze ook over de ovenschaal. Maak af met geraspte kaas en bak de ovenschaal af in 15-20 minuten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw