Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

1 personen


Ingrediënten

  • 1 vijg
  • 30 gr rucola
  • 25 gr pecannoten
  • 50 gr geitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr kastagne champignons
  • 75 gr spekjes
  • 0.5 tl tijm
  • 0.25 komkommer

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl rode wijn azijn
  • peper en zout

Herfstsalade met vijg

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Bak de spekjes uit in de pan. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken; er komt genoeg vet uit de spekjes. Schep de gebakken spekjes uit de pan, maar laat de olie in de pan zitten.

Stap 2

Snijd de rode uien in ringen. Snijd de champignons in plakjes of partjes en bak deze in de olie van de spekjes.

Stap 3

Neem een dunschiller of kaasschaaf en maak linten van de komkommer. 

Stap 4

Verdeel de rucola over het bord, leg de komkommer linten in rolletjes erop en voeg de champignons , de rode ui en pecannoten toe.

Stap 5

Snijd de vijg in vieren, maar niet helemaal tot de onderkant. Leg op de salade en verdeel ook de geitenkaas er over.

Stap 6

Maak de dressing door alle ingrediënten in een kleine potje toe te voegen en flink te schudden. Sprenkel de dressing over de salade.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw