Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 1 hele bloemkool
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl gerookt paprika poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • extra olie
  • voor erbij: gehakte peterselie

Benodigdheden:

  • aluminium folie

Hele bloemkool uit de oven

Bereidingstijd: 10 + 2 uur oventijd min

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de tomaten in partjes.

Stap 4

Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.

Stap 5

Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.

Stap 6

Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw