Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 hele bloemkool
- 3 zongedroogde tomaatjes
- 1 tl oregano
- 1 tl gerookt paprika poeder
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 2 tomaten
- extra olie
- voor erbij: gehakte peterselie
Benodigdheden:
- aluminium folie
Hele bloemkool uit de oven
Bereidingstijd: 10 + 2 uur oventijd min
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 3
Snijd de tomaten in partjes.
Stap 4
Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.
Stap 5
Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.
Stap 6
Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier