Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 nectarines
  • 50 gr rozijnen in water geweekt
  • 2 bananen
  • 100 gr havermout
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • boter om in te vetten
  • snuf je zout

Havermout cake met nectarine

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Verzamel al je benodigde ingredienten en zoek alle benodigdheden bij elkaar, zodat je alle bij de hand hebt.

Stap 2

Wel de rozijnen in heet water en snijd de nectarines in kleine blokjes.

Stap 3

Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen, nectarines, bakpoeder en het boter. Meng tot een glad beslag.

Stap 4

Vet de bodem van je springvorm in met boter. Meng de nectarines, rozijnen en het bakpoeder met beslag.

Stap 5

Voeg het beslag in de vorm(en) en bak in ongeveer 35-45 minuten af. Wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. De baktijd kan per oven verschillen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw