Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 nectarines
- 50 gr rozijnen in water geweekt
- 2 bananen
- 100 gr havermout
- 60 gr amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- boter om in te vetten
- snuf je zout
Havermout cake met nectarine
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Verzamel al je benodigde ingredienten en zoek alle benodigdheden bij elkaar, zodat je alle bij de hand hebt.
Stap 2
Wel de rozijnen in heet water en snijd de nectarines in kleine blokjes.
Stap 3
Neem een keukenmachine en voeg hierin alle ingrediënten behalve de rozijnen, nectarines, bakpoeder en het boter. Meng tot een glad beslag.
Stap 4
Vet de bodem van je springvorm in met boter. Meng de nectarines, rozijnen en het bakpoeder met beslag.
Stap 5
Voeg het beslag in de vorm(en) en bak in ongeveer 35-45 minuten af. Wanneer je met een saté prikker erin prikt en deze er schoon uitkomt, dan is de cake klaar. De baktijd kan per oven verschillen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier