Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

12 personen


Ingrediënten

  • 1 grote courgette, grof geraspt
  • 120 gr feta
  • 6  zongedroogde tomaatjes
  • 40 gr walnoten
  • 2 eieren
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 85 ml melk (ik gebruik haver)
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml zonnebloemolie
  • een snuf zout

Hartige courgette cake met feta

Bereidingstijd: 65 min

Stap 1

Verwarm de oven op 185 graden en gebruik boven en onder warmte.

Stap 2

Knijp de geraspte courgette volledig uit, zodat deze het vocht verliest. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Hak te walnoten fijn.

Stap 3

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en voeg hierbij een snuf zout, tijm en rozemarijn.

Stap 4

Breek de eieren ook in deze kom en voeg de zonnebloemolie en melk er aan toe. Meng tot een deeg. Dit kan in een keukenmachine, zoals een kitchenaid, maar ook met een garde.

Stap 5

Voeg hierbij de geraspte courgette, zongedroogde tomaatjes, walnoten en kruimel de feta er overheen. Meng goed.

Stap 6

Vet een bakvorm goed in en voeg het mengsel in de bakvorm. Bak de hartige cake in ongeveer 45 minuten minuten af. Test met een prikker of de cake volledig gaar is. Indien deze er schoon uitkomt is de cake klaar!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw