Gyoza salade met mango
Gyoza salade met mango
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 16 stuks gyoza (vegetarisch of naar smaak)
- 250 gr mango
- 200 gr edamame boontjes
- 0.5 komkommer
- 1 rode ui
Dressing:
- 1 el tahini
- 1 el mayonaise
- 2 el sojasaus
- 1 tl crispy chili olie
- 1 citroen (sap en rasp)
- 1 el sesamzaadjes
- een snuf knoflookpoeder
- een snuf gemberpoeder
- optioneel: 5 gr gehakte koriander
Deze gyoza salade met mango is een smaakbom en geïnspireerd op het viral TikTok-recept. Een topcombi: knapperige gyoza’s met mango, komkommer en edamame.
Alles over gyoza’s
Gyoza’s zijn Japanse dumplings die oorspronkelijk zijn afgeleid van de Chinese jiaozi. Ze worden meestal gevuld met een mix van groenten, tofu, vlees of vis en daarna op twee manieren bereid. De eerste bereidingswijze is om de gyoza's eerst krokant gebakken in de pan en vervolgens gestoomd met een scheutje water. Hierdoor krijg je dat perfecte contrast tussen een crispy onderkant en een zachte bovenkant. De andere bereidingswijze is de gyoza's alleen stomen, dat zorgt voor een zijdezachte textuur. Je kunt gyoza’s tegenwoordig in veel supermarkten of toko’s vinden, vaak in de vriezer, van kip, rundvlees, garnalen tot vegetarische of volledig plantaardige varianten met groenten of tofu. Serveer ze als snack, bijgerecht of als de ster van een complete maaltijdsalade.
Viral gyoza salade
De gyoza salade is momenteel razend populair op TikTok en Instagram, en dat begrijp ik helemaal! Het is de ultieme combinatie van fris, hartig, romig en spicy in één bowl. In mijn versie combineer ik mango, edamame, komkommer en een romige tahini-sojadressing met warme gyoza’s bovenop. Lekker pittig met crispy chili olie.
Variëren? Dat kan eindeloos:
- Vervang mango door gegrilde ananas, watermeloen of perzik. Het is erg lekker om iets zoets in de salade te houden!
- Voeg avocado toe voor extra romigheid, dit kan in bijna alle varianten!
- Gebruik een mix koolsoorten zoals spitskool, rode kool of wortel voor een cruncy basis van de salade.
- Strooi er cashews, pinda’s of crispy uitjes overheen voor nog meer crunch.
- Wissel de dressing af met een dressing op basis van yoghurt of miso in plaats van tahin of mayonaise
Zo geef je deze viral gyoza salade elke keer een nieuwe twist!
Bereiding
Stap 1
Voeg water in een pannetje en kook de edamame in 4 minuten beetgaar.
Stap 2
Voeg de warme gyoza door de rest van de salade en serveer de salade lauwwarm.
Stap 3
Snijd de mango en komkommer in blokjes en snijd de rode ui in dunne ringen. Voeg je koriander toe? Hak dit dan ook fijn.
Stap 4
Verhit een beetje olie in een pan en bak de gyoza goudbruin. Voeg dan een beetje water toe aan de pan en stoom met de deksel nog een paar minuten.
Stap 5
Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje te mengen. Proef en pas aan naar eigen smaak. Meng de dressing door de mango, komkommer, edamame en rode ui.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link