Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 100 gram farro
  • 8 artisjokharten
  • 175 gram groene asperges
  • 100 gram gemengde sla (eikenblad)
  • 1/2 komkommer
  • feta
  • 1 kipfilet
  • 1 /2 bosje dille
  • oregano
  • 1 citroen
  • tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • olijolie
  • peper en zout

Groene asperge salade met kip en feta

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Begin met het schaven van de asperges, dit is een precies werkje. Snij de aspergetips eraf. Deze blancheer je 2 minuten in gezouten water. Met de dunschiller kun je plakjes maken, wees geduldig, het is de moeite waard! Breng de plakjes asperge vervolgens op smaak met gehakte dille, olijfolie, citroen sap een beetje zout en peper.

Stap 2

Kook de farro volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat afkoelen.

Stap 3

Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij halve plakjes. Deze mag je bij de asperge toevoegen.

Stap 4

Sla je kipfilet plat, of halveer deze in de dikte. Vervolgens bak je deze in boter met oregano, peper en zout.

Stap 5

Bak de kipfilet en laat even rusten op een plank, voordat je deze in reepjes snijd.

Stap 6

Hak de knoflook en bak deze in wat olijfolie. Voeg direct de gehalveerde artisjokken toe met tijm en citroenrasp.

Stap 7

Wanneer de artisjokken kleur gekregen hebben, kun je het bord opmaken. Eerst wat eikenbladsla, dan de gedresseerde asperge en komkommer. Verdeel wat farro over de groenten, leg de artisjokken aan de zijkant in de rondte samen met de aspergetips. Plaats de kip bovenop en kruimel wat feta er over heen. Genieten!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw