Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 550 gr witte kool
- 200 ml azijn
- 100 ml water
- 100 gr Griekse kalamata olijven
Dressing:
- 1 citroen
- 3 el honing
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Griekse witte kool salade
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snijd de witte kool in dunne reepjes. Verhit azijn en water in een pannetje. Voeg de gesneden witte kool toe aan de pan en kook ongeveer 2-3 minuten. Zorg ervoor dat de witte kool niet te gaar wordt zodat de witte kool lekker knapperig blijft.
Stap 2
Voeg in de tussentijd in een kom het sap van de citroen, honing, olijfolie, peper en zout en klop de dressing met een garde los.
Stap 3
Giet de witte kool af en laat de witte kool even afkoelen. Voeg na ongeveer 10 minuten de witte kool bij de dressing. Verdeel de kalamata olijven door de Griekse witte kool salade.
Stap 4
Zet de kool salade in de koelkast en laat volledig afkoelen. De salade is zelfs een dag later het lekkerst!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier